De Historie van TPE-rubbers

news

TPE-rubber, ook bekend als thermoplastisch elastomeer, is een veelzijdig materiaal dat in veel verschillende toepassingen wordt gebruikt. Het heeft een interessante geschiedenis, die begon in de jaren 1950 met de ontwikkeling van synthetische polymeren. Tegenwoordig is TPE-rubber een van de meest populaire materialen voor het maken van rubberen profielen en andere producten. Meer weten over de geschiedenis van de TPE-rubbers? Lees dan verder.



In de jaren 1950 en 1960 werden synthetische polymeren ontwikkeld die de eigenschappen van elastomeren hadden. Deze nieuwe materialen werden thermoplastische elastomeren genoemd, omdat ze zowel thermoplastisch als elastomeer waren. Dit betekende dat ze konden worden gesmolten en gevormd als plastic, maar ook de veerkracht en flexibiliteit hadden van rubber. TPE-rubber werd voor het eerst op grote schaal gebruikt in de automobielindustrie in de jaren 1970, waar het werd gebruikt voor interieur- en exterieurdelen.


Sinds de jaren 1970 is TPE-rubber steeds populairder geworden en wordt het gebruikt in een breed scala aan toepassingen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van telefoonhoesjes, speelgoed, medische hulpmiddelen en nog veel meer. Het heeft veel voordelen ten opzichte van andere materialen, zoals een hoge chemische bestendigheid, UV-stabiliteit en een lange levensduur. Bovendien is het gemakkelijk te recyclen en te hergebruiken, waardoor het een duurzame keuze is voor veel producten.



DG Rubber Profiles is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van TPE-rubberen profielen van hoge kwaliteit. TPE-rubber is een van de materialen die zij gebruiken om hun producten te maken. Door gebruik te maken van dit veelzijdige materiaal kunnen zij producten produceren die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen en toch betaalbaar zijn. Bovendien draagt het gebruik van TPE-rubber bij aan de duurzaamheid van hun producten, wat belangrijk is in een tijd waarin veel consumenten op zoek zijn naar milieuvriendelijke oplossingen.

Meer weten over onze TPE profielen? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

news

TPE rubberen profielen, dé universele oplossing!

TPE rubberen profielen, dé universele oplossing!

news

TPE-rubberprofielen boven EPDM?

TPE-rubberprofielen boven EPDM?

news

Do & Dont’s bij het kiezen van een nieuwe stootrand of rubberprofiel

Do & Dont’s bij het kiezen van een nieuwe stootrand of rubberprofiel

Bij DG Rubber Profiles begrijpen we dat het kiezen van de ju