Het verschil tussen TPE en PVC

news

Het verschil tussen TPE en PVC

PVC is op dit moment het meest gebruikte materiaal als stootranden van boten, maar dat is niet voor lang. PVC maakt namelijk langzamerhand plaats voor TPE rubber. 

TPE (Thermoplastische Elastomeer) rubberen stootranden zijn een uitstekend alternatief voor PVC (Polyvinylchloride) stootranden om diverse redenen. In tegenstelling tot PVC, is TPE milieuvriendelijker, aangezien het recyclebaar is en geen schadelijke stoffen bevat. 

*Wist je dat wij van DG Rubber Profiles onze restproducten hergebruiken voor nieuwe profielen. 
Weten waarom TPE aan de populariteit wint? Lees dan hieronder verder. 

De voordelen van TPE-rubber?

De TPE rubberen stootranden bieden talloze voordelen en zijn een populaire keuze voor diverse toepassingen. Het materiaal TPE biedt meer mogelijkheden dan PVC, maar ook voor het milieu is TPE een grote sprong vooruit. Daarnaast heeft TPE betere elasticiteit eigenschappen, waardoor het niet alleen duurzamer is, maar ook beter bestand tegen slijtage en scheuren. Verder heeft TPE een betere weerstand tegen UV-straling en temperaturen, wat betekent dat het langer meegaat en minder snel verkleurt of kapot of uitdroogt.

De voordelen van TPE op de rij voor u:

Milieuvriendelijkheid,
De TPE rubberen stootranden van DG Rubber Profiles zijn milieuvriendelijke rubberen profielen. Het materiaal TPE is van zichzelf 100% biologisch afbreekbaar materiaal. Daarnaast is het een zeer slijtvast materiaal en goed bestand tegen UV-straling, dit betekent dat de stootranden langer meegaan en niet snel verkleuren. Daarnaast is TPE goed bestand tegen olie, chemicaliën en zeewater. 
Ook is TPE volledig recyclebaar en kan opnieuw worden verwerkt tot nieuwe producten, dit maakt het ook weer een stukje duurzamer en milieuvriendelijkere keuze. 

Designmogelijkheden, 
TPE rubberen profielen hebben veel design mogelijkheden. Deze profielen kun je in veel verschillende maten en vormen verkrijgen. Bent u op zoek naar een strakke, moderne of een opvallende design, de TPE stootranden beiden de mogelijkheid om elke ruimte of product te personaliseren en te kunnen beschermen tegen beschadigingen. 
Daarnaast kun je de TPE stootranden in veel verschillende RAL-kleuren kiezen, op deze manier kun je jouw boot volledig in jou eigen stijl samenstellen. De stootranden van DG Rubber Profiles kun je in veel verschillende ontwerpen verkrijgen. Benieuwd naar de mogelijkheden hiervan check onze pagina “oplossingen voor”(link aan hangen)

Makkelijk te bewerken,
Met TPE kunt u producten creëren die zowel flexibel als sterk zijn. Het materiaal is zeer gemakkelijk te verwerken, zowel met conventionele bewerkingsmethoden als met moderne productietechnieken. Dankzij de verhoogde elasticiteit eigenschappen van TPE is het bijvoorbeeld mogelijk om producten te creëren met specifieke vormen en afmetingen, zoals stootranden die op maat worden gemaakt voor een specifiek product of ruimte.
PVC kan aan de flexibiliteit van TPE niet bij benen, want door deze hoge elasticiteit zorgt TPE ook voor een betere bescherming van uw boot. 

Keuze in hardheden,
Bij TPE heeft u keuze in verschillende hardheden, waaronder de 80 shore gelijk staat aan de hardheden van PVC. Wil u meer bescherming dan 80 shore? Dan kun je bij TPE gemakkelijk een hogere hardheid kiezen, bij PVC houd het daar al snel op. Daarnaast is TPE geschikt voor zowel lage als hoge temperaturen, van bijna -30 tot aan +135 graden.  

Comfort,
TPE is een materiaal dat bekend staat om zijn hoge comfort eigenschappen. Dankzij de zachte en flexibele aard van TPE worden producten gemaakt van dit materiaal als comfortabel beschouwd, vooral als het gaat om producten die in direct contact komen met de huid.
Met TPE kunt u producten creëren die zowel zacht en flexibel zijn als sterk en duurzaam. Dit maakt TPE bijvoorbeeld een uitstekende keuze voor producten zoals stootranden waar comfort en duurzaamheid van groot belang zijn. Daarnaast absorbeert TPE trillingen en geluid wat het comfort van dit product verhoogt. 

Prijs,
Hoewel TPE aanvankelijk duurder lijkt dan PVC, is het uiteindelijk een zeer economische en duurzamere keuze. Dit komt omdat TPE veel langer meegaat, wat betekent dat u minder snel nieuwe stootranden hoeft te kopen. Bovendien is TPE ook makkelijker te bewerken, wat de kosten voor installatie en vervanging vermindert. Op de lange termijn zult u dus besparen op kosten.


Ook TPE-rubbers kopen? Bekijk alle TPE-profielen op onze website. En heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel of wilt u telefonisch of per mail bestellen? Dat kan:
?: www.dgrubberprofiles.nl
✉: info@dgrubberprofiles.nl
?: +31 (0)32 174 40 42

Het verschil tussen TPE en PVC

news

TPE rubberen profielen, dé universele oplossing!

TPE rubberen profielen, dé universele oplossing!

13-02-2024

news

TPE-rubberprofielen boven EPDM?

TPE-rubberprofielen boven EPDM?

news

Do & Dont’s bij het kiezen van een nieuwe stootrand of rubberprofiel

Do & Dont’s bij het kiezen van een nieuwe stootrand of rubberprofiel

Bij DG Rubber Profiles begrijpen we dat het kiezen van de ju