De veelzijdigheid van rubberprofielen

De veelzijdigheid van rubberprofielen

De TPE-rubberprofielen zijn een voortreffelijke keuze om in te zetten voor de afwerking en afdichting van producten. Hierbij kun je denken aan producten in de scheepsindustrie, agrarische sector of bijvoorbeeld de caravan- en camperbouw. Naast dat rubberprofielen veelzijdig in te zetten zijn, bieden TPE-rubberprofielen in het specifiek veel voordelen. Benieuwd naar de veelzijdigheid van rubberprofielen? Lees dan hieronder verder.Rubberprofielen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen. De meest voorkomende soorten rubberprofielen zijn:

TPE – rubbers
EPDM – rubbers
SEBS – rubbers
SILICONEN – rubbersHet gebruik van rubberprofielen neemt veel voordelen met zich mee. Je kunt ze namelijk voor veel verschillende werkzaamheden inzetten. Rubber afdichtingsprofielen dragen onder andere bij aan een beter wooncomfort en verlagen de energiekosten door het afsluiten van verschillende binnen- of buiten ruimtes. Rubber afdichtingsprofielen voorkomen schade aan verbindingen van verschillende elementen door het flexibel opvangen van uitzetting en krimpen.

Daarnaast dragen rubberprofielen bij aan het voorkomen van contactschade door bijvoorbeeld botsingen. Ten slotte zijn rubberprofielen goed bestand tegen veel verschillende weertypen, uv-licht en ozon. Daarnaast zijn ze elastisch en scheuren niet snel.

newsTijdens het produceren van onze profielen maken wij gebruik van TPE-rubbers. Dit is ons favoriete soort en tevens ons enige soort rubber, waarom? De TPE-rubbers dragen veel voordelen met zich mee. Het is een duurzaam en milieuverantwoord materiaal, het heeft een hoge elasticiteit eigenschappen waardoor het niet alleen duurzamer is, maar ook beter bestand tegen slijtage en scheuren. Meer weten over de voordelen van TPE-rubbers? Lees het nieuwsbericht “Het verschil tussen TPE en PVC” op onze website.
Benieuwd naar de mogelijkheden van onze rubberprofielen? Check onze website of neem contact op via: info@dgrubberprofiles.nl of via +31 (0)32 174 40 42

De veelzijdigheid van rubberprofielen

news

TPE rubberen profielen, dé universele oplossing!

TPE rubberen profielen, dé universele oplossing!

13-02-2024

news

TPE-rubberprofielen boven EPDM?

TPE-rubberprofielen boven EPDM?

news

Do & Dont’s bij het kiezen van een nieuwe stootrand of rubberprofiel

Do & Dont’s bij het kiezen van een nieuwe stootrand of rubberprofiel

Bij DG Rubber Profiles begrijpen we dat het kiezen van de ju